Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

«Η ζωή είναι ένας μακρύς περίπατος, μία μεγάλη διαδρομή και πορεία σαν κι αυτή που έκαναν οι δυο μαθητές του Χριστού ο Κλεόπας με τον Λουκά», ανέφερε ο υπεύθυνος ιερέας νεότητας της ενορίας μας σήμερα, κατά την τελετή αγιασμού έναρξης της νέας κατηχητικής περιόδου.
            «Και όπως οι δύο μαθητές προχωρούσαν και σταδιακά ο Χριστός τους πλησίασε χωρίς εκείνοι να Τον καταλάβουν, το ίδιο μπορεί να συμβεί και σ’ εμάς. Στη πορεία της ζωής μας ο Χριστός να συμβαδίζει κι εμείς να μην Τον καταλαβαίνουμε. Το κατηχητικό λοιπόν είναι η συντροφιά που δίνει τις εμπειρίες και φανερώνει τον Χριστό». Αυτά τα λόγια του ιερέα μας χαράχτηκαν βαθειά μέσα στις καρδιές όλων μας, παιδιών και κατηχητών, στο ξεκίνημα της νέας περιόδου και είπαμε πως αυτό τελικά που ’χει νόημα είναι το ταξίδι, η συντροφιά και η πορεία· κι έτσι ξεκινήσαμε.
Μετά το τέλος του αγιασμού οι κατηχητές μας είχαν ετοιμάσει ένα μεγάλο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Καθόλου τυχαία, αφού η ζωή βρίσκεται στα κρυμμένα που ζητούν ανακάλυψη κι όχι στα προφανή που σε ξεγελούν.
Δώρα φυσικά δεν πήρε μόνο η νικήτρια ομάδα, αλλά και κάθε παιδί πήρε για το γραφείο του ένα φάκελο ταξινόμησης εντύπων, που οι κατηχητές και κατηχήτριές μας και πάλι είχαν ετοιμάσει για τα παιδιά με την τεχνική του decoupage.
Καλό ταξίδι, χαρούμενες συντροφιές μαζί με τον Χριστό μας!!








  

1 σχόλιο:

  1. Εύχομαι στους κατηχητές και στον υπεύθυνο ιερέα νεότητας της ενορίας μας καλή επιτυχία στο φετινό ταξίδι τους με τα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή