Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ

«Μια φάτνη στον Ψηλορείτη» στήθηκε από τα παιδιά και τους κατηχητές μας την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου κατά την Χριστουγεννιάτικη γιορτή των νεανικών κατηχητικών μας συντροφιών.
Ένα αφήγημα της Άννας Ιακώβου κατάλληλα διασκευασμένο για θεατρική παράσταση από τους κατηχητές μας, μετέφερε σε όλους μας, μέσα από την εξαιρετική απόδοση όλων των παιδιών που συμμετείχαν σ’ αυτό, την αλήθεια πως: «ο Χριστός, καρδιά να τον χωρέσει και να τον ζεστάνει θέλει. Γιορτάζουμε τα γεννητούρια Του γεμάτοι υποκρισία και εγωισμό. Καταλάβαμε πως δεν μπορούμε να ζούμε μ’ ένα κενό στη φάτνη. Χριστούγεννα χωρίς Χριστό είναι γιορτή δίχως τον οικοδεσπότη, μα και ζωή χωρίς Χριστό μοιάζει πορεία δίχως νόημα και προορισμό».
Τα παιδιά στο τέλος της παράστασης καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς και ενορίτες μας που είχαν κατακλύσει ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
Κατόπιν ακολούθησε μία πολλαπλών μέσων (multimedia) παράσταση που τα μεγαλύτερα παιδιά είχαν ετοιμάσει με την επίβλεψη των κατηχητών τους, θέλοντας να εκθέσουν τους στοχασμούς τους γύρω από τα Χριστούγεννα. Τα Χριστούγεννα τελικά είναι ένας μύθος που «μια φορά κι ένα καιρό» έγινε ή τελικά είναι ένα γεγονός πού «νυν και αεί» τελείται; Μουσική υπόκρουση εξαιρετικά επιλεγμένη, αφήγηση σταθερή, λόγια ουσιαστικά που συγκλόνισαν όλους μας αλλά και προβολή διαφανειών πού προβλημάτιζαν και όχι απλώς να συγκινούν, ήταν το αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας.
Χειροκροτήματα αναμεμιγμένα με δάκρυα επιβράβευσαν στο τέλος την προσπάθεια των παιδιών.
Την όλη εκδήλωση έκλεισαν όπως πάντα τα εμπνευσμένα καρδιακά λόγια του υπευθύνου ιερέα νεότητας της ενορίας μας και όλοι απολαύσαμε χριστουγεννιάτικα εδέσματα και αναψυκτικά.
Όλοι μας επιπλέον είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε και στην Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση των νεανικών μας συντροφιών, αποτελούμενη από στολίδια, εορταστικές συνθέσεις, δώρα, κατασκευές και δημιουργίες που τα παιδιά μαζί με νέους της ενορίας εδώ και ένα μήνα δούλευαν, αλλά και με βιβλία και μουσικά c.d. ορθόδοξης πνευματικότητας.

Η Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση θα λειτουργήσει έξω από το Ναό μας και την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και ανήμερα μετά την Θεία Λειτουργία.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου